δημιουργική γραφή

Δημιουργική ιδέα, η Δημιουργική Γραφή και διαδικτυακά, σε πραγματικό χρόνο! Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής! on line creative writing!

 

Τι προσφέρουμε ενδεικτικά:

 

Η Δημιουργική Γραφή ως θεραπευτικό εργαλείο. Δημιουργική Γραφή και Ψυχολογία, ένας δημιουργικός δρόμος αυτοβελτίωσης, ενσυναίσθησης, Σύντομη ιστορική – λογοτεχνική ανασκόπηση του διηγήματος και του διηγήματος αστραπή (flash fiction). Αφηγηματική δομή, αφηγηματικές τεχνικές, πλοκή, σασπένς, χαρακτήρες και λειτουργίες του διηγήματος. Φιλαναγνωσία, αισθητικές προσεγγίσεις και διαφοροποιήσεις περιεχομένου υπό το πρίσμα των λογοτεχνικών ρευμάτων (Ρομαντισμός, Ρεαλισμός, Μοντερνισμός, Μεταμοντερνισμός).  Προσέγγιση ελλήνων και ξένων σημαντικών διηγηματογράφων (ενδεικτικά: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Μιχαήλ Μητσάκης, Ανδρέας Καρκαβίτσας, Κων/νος Θεοτόκης, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Γαλάτεια Καζαντζάκη, Έλλη Αλεξίου, Μ. Καραγάτσης,  Άντον Τσέχοφ, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Κάθριν Μάνσφιλντ,  Τένεσι Ουίλιαμς, Κνουτ Χάμσουν, Τζέιμς Τζόις, Βιρτζίνια Γουλφ, Ντίνο Μπουτζάτι, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκέζ). Ενδεικτική διερεύνηση των αφηγηματικών τεχνικών, των χαρακτήρων και της πλοκής των διηγημάτων εγνωσμένων διηγηματογράφων. Πρακτική εξάσκηση. Συγγραφή διηγημάτων διαφορετικής έκτασης (150, 300, 800 και 1200 λέξεων), διαφορετικού ύφους και διαφορετικού περιεχομένου, με προϋποθέσεις και στοχευόμενους περιορισμούς που καλύπτουν όλα τα παραπάνω ζητήματα προσαρμοσμένα στον κάθε ασκούμενο.

Εμψύχωση, συμβουλευτική και καθοδήγηση (mentoring) σε συγγραφείς οι οποίοι θέλουν να γράψουν το επόμενο μυθιστόρημά τους έχοντας δίπλα τους έναν εξειδικευμένο δάσκαλο της συγγραφής που θα τους δώσει λύσεις στη μυθοπλασία, στην πλοκή, στο στυλ, που θα ενισχύσει την έμπνευσή τους και θα τους ανατροφοδοτεί σε όλη την πορεία της συγγραφής. Γιατί η συγγραφή είναι μεν ένας μοναχικός δρόμος αλλά ένας μέντορας είναι πάντα και απολύτως απαραίτητος.

 

 

Η Δημιουργική Γραφή δεν είναι διαδικασία αποκλειστικά μοναχική και βασανιστική! Μπορεί ν' απελευθερωθεί από το στερεότυπο του ταλέντου και της προεργασίας ετών! Όλοι μπορούν να γράψουν αρκεί να το θέλουν πραγματικά. Η συγγραφή είναι τέχνη, η οποία προϋποθέτει τεχνική και η τεχνική μαθαίνεται κι εξελίσσεται συνεχώς.

Δέκα χρόνια Δημιουργική Γραφή! Σε μας έχουν μαθητεύσει εν δυνάμει συγγραφείς από το 2009! Πολλοί απ' αυτούς έχουν ήδη εκδόσει τα προσωπικά τους, πρώτα βιβλία σε σημαντικούς εκδοτικούς οίκους και έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς.

Το «Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής» απαρτίζουν έμπειροι καθηγητές και συγγραφείς οι οποίοι επιπλέον έχουν όλοι τους μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή. Επιστημονικός σύμβουλος είναι ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Γιώργος Παναγιωτίδης, Δρ. Παιδαγωγικής με ειδικότητα στη Δημιουργική Γραφή. Υπεύθυνος για το «Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής» είναι ο Βασίλης Ρούβαλης, φιλόλογος - συγγραφέας, δημοσιογράφος, master στη Δημιουργική Γραφή.


Σκέψου διαφορετικά! Διαδικτυακή, δημιουργική επικοινωνία.
Η περιπέτεια της Δημιουργικής Γραφής
μπορεί να είναι μια απόλαυση για όλους!
Θες να γράψεις; Πώς θ' αρχίσεις; Πού θα τελειώσεις;
Εμπνεύσου διαφορετικά!
Διαδικτυακά σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής!

 

Το να γράφεις καλά απαιτεί μια ιδιαίτερα δυνατή προσπάθεια που όμως σε δικαιώνει αφού πάντα η ικανοποίηση που εισπράττεις από ένα τελειωμένο έργο είναι κι αυτή μία ιδιαίτερα δυνατή εμπειρία απόλαυσης. Μπορεί η αναμέτρηση με τη δημιουργικότητα να είναι δύσκολη αλλά ταυτόχρονα είναι κι απίστευτα ωφέλιμη. Υπάρχει μια κοινή και διαδεδομένη πεποίθηση ότι οι περισσότεροι από εμας, εφόσον είμαστε εγγράμματοι κι έχουμε κάποια ευχέρεια λόγου, κάποιο ταλέντο στη συγγραφή, δεν είναι απαραίτητο να μαθητεύσουμε για να γίνουμε καλοί συγγραφείς. 'Ομως, προσπαθώντας κανείς να γράψει το πρώτο του διήγημα ή ακόμα και μυθιστόρημα διαπιστώνει ότι η συγγραφή όπως ακριβώς και η κατασκευή οποιουδήποτε πράγματος έχει το δικό της σύστημα, ένα σύνολο προαπαιτούμενων, κατασκευαστικούς κανόνες δηλαδή, που θα πρέπει να μάθει ώστε να μπορεί πειραματιστεί μαζί τους και να τους χρησιμοποιήσει επιδέξια.

Το ότι έχουμε διαβάσει ικανή ποσότητα μυθιστορημάτων δεν προεξοφλεί και την ικανότητά μας να γράψουμε το δικό μας. Όπως ακριβώς δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε μια απλή πολυθρόνα μόνο επειδή έχουμε καθίσει σε πολλές. Για να μην απογοητεύεται λοιπόν κανείς και μάλιστα από την πρώτη του προσπάθεια, αν κάθεται με τις ώρες χτυπώντας το μολύβι πάνω σ' ένα λευκό φύλλο χαρτί ή κοιτώντας την λευκή οθόνη του υπολογιστή, αν νιώθει ότι έχει κολλήσει στις ιδέες ή στη μέθοδο... Υπάρχει πάντα μια κατάλληλη μαθητεία για να εμπνεύσει ένα ταλέντο! Διαδικτυακά σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ίσως ο επόμενος συγγραφέας είσαι εσύ!

Δημιουργική ΓραφήΌταν είσαι ασφαλής σπίτι σου, θα ήθελες να ζεις μια περιπέτεια και όταν ζεις μια περιπέτεια, θα ήθελες να είσαι ασφαλής στο σπίτι σου. Υπάρχει όμως μια περιπέτεια που μπορείς να ζήσεις ακόμα και μέσα από το σπίτι σου. Η περιπέτεια της Δημιουργικής Γραφής, μια απόλαυση για όλους!

Γνωρίζετε ότι η καθημερινότητά σας, όσο πεζή και αν σας φαίνεται, τα όνειρά σας, οι παραδρομές του λόγου σας, τα αστεία και τα όποια άλλα παράγωγα του υποσυνειδήτου σας, τα οποία χρησιμοποιούν κυρίως το παιχνίδι των λέξεων στην προσπάθεια της μεταμφιεσμένης ανάδυσής τους στο συνειδητό, μπορούν δημιουργικά να χρησιμοποιηθούν ως υλικό έμπνευσης;

Ενισχύστε τον εαυτό σας ποικιλότροπα! Η Δημιουργική Γραφή είναι απίστευτα διασκεδαστική και απελευθερώνει από το στρες της σύγχρονης καθημερινότητας. Η Δημιουργική Γραφή, όπως σημειώνει η θεατρική συγγραφέας και ποιήτρια Sally Balfe, έχει επιτυχημένα χρησιμοποιηθεί, επικουρικά, από ανθρώπους που υποφέρουν από άγχος, μαθησιακά προβλήματα ή ακόμα και διατροφικές διαταραχές ή κατάθλιψη,  Όσον αφορά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, η δημιουργική γραφή έχει αναγνωριστεί ως ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της αυτοσυνειδησίας, της αυτοπεποίθεσης και της αυτοεκτίμησης.

Δημιουργική Γραφή, απόδραση απ' το συναίσθημα!
Διαδικτυακό εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για όλους! Δημιουργική Γραφή και για παιδιά!

 

Δημιουργική γραφή σε διαδικτυακό περιβάλλον, με τεχνικές και δυνατότητες που δίνουν οι νέες διαδικτυακές τεχνολογίες. Η απόσταση δεν μας χωρίζει, το internet μας φέρνει κοντά. Η περιπέτεια της γραφής είναι μια απόλαυση που δικαιούνται όλοι. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, εξατομικευμένη κι ευέλικτη, στο θέμα του χρόνου, δημιουργική γραφή με χρήση πολυμεσικού προγράμματος, webcam, με εικόνα και ήχο και κυρίως με τον αποκλειστικό σας εμψυχωτή. Διδάσκοναι όλα τα λογοτεχνικά είδη: πεζός λόγος, μυθοπλασία, μυθιστόρημα, μικρή φόρμα και διήγημα αστραπή, ποίηση και στιχουργική.

Δημιουργική ιδέα: διαδικτυακή δημιουργική γραφή! Η γραφή δεν είναι διαδικασία μοναχική και βασανιστική! Μπορεί ν’ απελευθερωθεί από το στερεότυπο του ταλέντου και της προεργασίας ετών! Όλοι μπορούν να γράψουν αρκεί να το θέλουν πραγματικά. Η συγγραφή είναι τέχνη, η οποία προϋποθέτει τεχνική και η τεχνική μαθαίνεται κι εξελίσσεται συνεχώς.


Σκέψου διαφορετικά!   
Διαδικτυακή, δημιουργική επικοινωνία.
Η περιπέτεια της Δημιουργικής Γραφής
μπορεί να είναι μια απόλαυση για όλους!
Θες να γράψεις; Πώς θ' αρχίσεις;  Πού θα τελειώσεις;
Εμπνεύσου διαφορετικά!
Διαδικτυακά σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής! Δημιουργική Γραφή και για παιδιά!

© 2023 διαδικτυακή δημιουργική γραφή. All rights reserved.