διηγήματα ασκούμενων Σακκάς Κωνσταντίνος Ο συνδρομητής έχει το τηλέφωνό του απενεργοποιημένο

Ο συνδρομητής έχει το τηλέφωνό του απενεργοποιημένο

Ο Γρηγόρης μετά από μια πολύ κουραστική μέρα στη δουλειά γύρισε αργά το βράδυ σπίτι του. Δουλεύει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Αντιμετώπισε πολύ απαιτητικούς πελάτες και τον επισκέφτηκαν δύο ανώτερα στελέχη της εταιρίας. Δέχτηκε τις παρατηρήσεις τους για την μη επίτευξη των στόχων που του είχαν θέσει στον μήνα που πέρασε.

 Άκουσε έναν ήχο από το κινητό τηλέφωνο, μια ειδοποίηση πως η μπαταρία χρειάζεται φόρτιση. Το μόνο που ήθελε εκείνη τη στιγμή ήταν να κλείσει τα μάτια και να ξεκουραστεί. Έβαλε το κινητό να φορτίζει το έκλεισε κι έπεσε για ύπνο.

 Η Σταματίνα είχε βγει για καφέ με μία φίλη της. Αποφάσισε να του τηλεφωνήσει.

«Ο συνδρομητής έχει το τηλέφωνό του απενεργοποιημένο», άκουσε μια ηχογραφημένη φωνή.

«Πάρε τον στο σταθερό!» της είπε αμέσως η φίλη της.

Η Σταματίνα δίστασε, το σκέφτηκε λίγη ώρα και τελικά αποφάσισε να το κάνει. Ο Γρηγόρης ήταν τόσο κουρασμένος που είχε ήδη αποκοιμηθεί και δεν άκουσε τον ήχο του τηλεφώνου από το διπλανό δωμάτιο.

«Περίεργο δεν το σηκώνει. Δεν θα έχει γυρίσει στο σπίτι ακόμα, αλλά γιατί να έχει κλειστό το κινητό, μπορεί να μην έχει σήμα. Θα τον ξαναπάρω σε λίγο», είπε η Σταματίνα.

Μετά από μερικά λεπτά τον ξανακάλεσε αλλά το κινητό του ήταν ακόμα κλειστό. Την ίδια τύχη είχε και στις επόμενες πέντε προσπάθειες, στα επόμενα δέκα λεπτά.

-Γιατί είναι κλειστό; Κάτι συμβαίνει, κάτι μου κρύβει, θα του στείλω μήνυμα για να δω πότε θα το ανοίξει. Τι να του γράψω όμως. Άστο δεν του γράφω τίποτα. Μόλις το ανοίξει θα δει τις κλήσεις μου και θα με πάρει. Μη νομίζει ότι θα τον παρακαλάω κιόλας.

-Έλα ρε φιλενάδα μη κάνεις έτσι, σίγουρα ανησυχείς για το τίποτα.

Το επόμενο πρωί χτύπησε το ξυπνητήρι και ο Γρηγόρης σηκώθηκε από το κρεβάτι στις 8.00 το πρωί. Το κινητό ήταν πλήρως φορτισμένο. Το ενεργοποίησε. Το πρώτο μήνυμα που ήρθε έγραφε «Δωρεάν ενημέρωση: Είχατε 7 κλήσεις από 6988...

«Η Σταματίνα! Τι έγινε; Γιατί με πήρε εφτά φορές, μήπως συνέβη κάτι; Θα έστελνε μήνυμα. Μπορεί να κοιμάται τώρα, θα την πάρω αργότερα.» σκέφτηκε ο Γρηγόρης.

Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας, την προηγούμενη μέρα, είχε διαφημίσει μια μεγάλη προσφορά για παλαιούς και νέους συνδρομητές και ο Γρηγόρης δεν πήρε ανάσα από την εισροή των πελατών μέχρι που κατέβηκαν τα ρολά. Στο σπίτι θυμήθηκε ότι έπρεπε να τηλεφωνήσει στην Σταματίνα.

-Γρηγόρη! Σ’ έψαχνα από χθες το βράδυ. Πού ήσουν; Γιατί είχες κλειστό το κινητό;

-Κι έπρεπε να με πάρεις εφτά φορές; Ήμουν κουρασμένος και το τηλέφωνο δεν είχε μπαταρία, το φόρτιζα κλειστό.

-Καλά, θα περάσω το βράδυ από εκεί.

Η Σταματίνα του έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να περιμένει απάντηση.

«Ρε συ τι είναι αυτή, την όρεξή της έχουμε νομίζει, να της δίνω κάθε στιγμή αναφορά τι κάνω. Έχω και τα νεύρα μου με το μαγαζί, δεν μπορώ να ’χω κι αυτή πάνω απ’ το κεφάλι μου», σκέφτηκε ο Γρηγόρης.

Η Σταματίνα τηλεφώνησε στη φίλη της.

-Εντάξει δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς έπεσε η μπαταρία και κοιμόταν, το βράδυ θα πάω σπίτι του και θα σου πω όλες τις λεπτομέρειες.

-Είδες που σου ’λεγα, τζάμπα ανησυχούσες, πάρε με το βράδυ να μου πεις.

 Ο Γρηγόρης περίμενε ανήσυχος ώσπου χτύπησε το κουδούνι. Η Σταματίνα περίμενε πίσω από την πόρτα. Κοιταχτήκανε για λίγα δευτερόλεπτα και χωρίς να πούνε λέξη φιληθήκανε, έβγαλαν τα ρούχα τους κι έκαναν έρωτα. Όταν εκείνη ξύπνησε, τον είδε να κοιτάει το ταβάνι. Δεν του είπε τίποτα, σηκώθηκε, πήγε στο μπάνιο και πήρε τη φίλη της.

-Έλα, πού να στα λέω, κάναμε έρωτα χθες το βράδυ. Στην αρχή νόμισα πως όλα πήγανε καλά. Αλλά τώρα τον βλέπω πολύ σκεπτικό. Λες να φταίω εγώ, μήπως δεν τον ελκύω πλέον, θέλει να μου πει κάτι και το κρύβει, δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Μήπως να του μιλήσω να μου πει αν έχει κάτι μαζί μου ή θα νομίσει πως τον πιέζω; Καλύτερα να τον αφήσω στην ησυχία του, δεν θα του πω τίποτα, απλώς θα φύγω κι αν έχει κάτι, να μου το πει από μόνος του.

-Μήπως είναι όλα στη φαντασία σου; Σήμερα μια φίλη μου κάνει πάρτι για τα γενέθλια της. Αν θέλεις έλα κι εσύ. Θα έχει πολύ «κόσμο» να γνωρίσεις.

Ο Γρηγόρης κοιτούσε ανέκφραστος ακόμα το ταβάνι. Σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε το προποτζίδικο της γειτονιάς του.

-Έλα ρε Μήτσο, δεν μου λες ρε φίλε, σήμερα παίζει Ρεάλ - Μπάγερν για το κύπελλο πρωταθλητριών. Τι λες να το παίξω: Εδώ και ώρα το σκέφτομαι.

-Φίλε, η Ρεάλ θα κερδίσει εγγυημένα. Η Μπάγερν έχει πολλές απουσίες.

Η Σταματίνα εμφανίστηκε ντυμένη, του έκανε νεύμα χαιρετισμού κι έφυγε.

-Τι έγινε τώρα ρε μαλάκα, δεν κατάλαβα.

-Έλα ρε Γρηγόρη σε ποιόν μιλάς;

-Τίποτα ρε. αφαιρέθηκα για λίγο, να σου πω μπορείς να μου ρίξεις το δελτίο στον άσσο της Ρεάλ, θα περάσω να σου δώσω τα λεφτά.

-Έγινε, τα λέμε.

 Ο Γρηγόρης είχε μια έκφραση απορίας.

«Τι μύγα την τσίμπησε πάλι αυτή; Να πάει να γαμηθεί! Δεν ασχολούμαι ξανά μαζί της. Αν θέλει να πάρει αυτή τηλέφωνο!»

Πέρασε μια εβδομάδα χωρίς καμία επικοινωνία μεταξύ τους.

Η Σταματίνα στάθηκε έξω από το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και κοίταζε τον Γρηγόρη. Συνέχισε το δρόμο της και μπήκε σ’ ένα άλλο. Πλησίασε τον πωλητή και του είπε.

«Καλησπέρα σας, θα ήθελα να καταργήσω αυτόν τον αριθμό και να μου δώσετε έναν καινούργιο.»

© 2023 διαδικτυακή δημιουργική γραφή. All rights reserved.