διηγήματα φίλων Δούμου Γραφάκου Στέλλα

βιογραφικό:

 

Η Στέλλα Δούμου Γραφάκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Αθήνα, τον Βόλο, την Καλαμάτα, το Γύθειο και τη Σμύρνη της Τουρκίας. Οι τόποι που μεγάλωσε την καθόρισαν, ο καθένας με το δικό του βαρύνον στίγμα. Καθώς άλλαζε τόπους συνεχώς, όλη η ζωή της καθορίστηκε από τη λέξη Επιστροφή. Συναντήθηκε με την ποιητική πράξη αργά αλλά πάντα με την πεποίθηση ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσει κανείς.
Το 2012, στον ΚΘ' διαγωνισμό ποίησης του Φ. Σ. Παρνασσός, η συλλογή της με τίτλο «Χαμηλές οκτάβες» τιμήθηκε με το Α' βραβείο Ποίησης. Η συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φαρφουλάς (2013). Το βιβλίο περιλαμβάνει και τη συλλογή της «Μέλισσες σφουγγαρίζουν τις κοιλάδες»

Ποιήματά της έχουν επίσης συμπεριληφθεί στην ομαδική έκδοση της διαδικτυακής ομάδας CRAFT, εκδόσεις Γαβριηλίδης 2013. Τέλος, με το όνομα «Ουράνια» έχει υπογράψει στίχους που έχουν μελοποιηθεί, καθώς και στίχους για το θεατρικό έργο «Λωξάνδρα». Συνεργάστηκε με το συγκρότημα «Αρμός», την Αρετή Κετιμέ, την Κορίνα Λεγάκη και τον συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, διευθυντή της « Εστουδιαντίνας» Ορχήστρας Ν. Ιωνίας Βόλου.

© 2023 διαδικτυακή δημιουργική γραφή. All rights reserved.