Θόλοι

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΟΛΩΝ
Υπηρεσία ψυχαγωγίας και ψυχικής υγείας πολιτών

Υπουργείο Θόλων, το σημαντικότερο όλων στη γαλαξιακή συμπολιτεία. Η ύπαρξη και λειτουργία του δικαιολογεί τους μεγάλους φόρους που καταβάλουν οι πολίτες. Απασχολεί επιστήμονες, ερευνητές μεγάλου κύρους απ’ όλους τους πλανήτες άλλα πρωτίστως από τον πλανήτη Γη. Οι περισσότεροι έχουν περάσει τα 90 έτη. Η βοήθεια τους υπήρξε σημαντική για τη δημιουργία των Θόλων. Οι επιστήμονες εκπαιδεύονται συνεχώς μέχρι ν' αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις. Στο βιογραφικό τους πρέπει απαραίτητα να έχουν εκτός άλλων και σπουδές Ιριδολογίας, Καλών Τεχνών, να γνωρίζουν μουσική, τουλάχιστον δύο μουσικά όργανα και χορό.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από κάθε πολίτη του γαλαξία. Αρκεί να συμπληρώσει τον μοναδικό κωδικό του, να την σφραγίσει με το αποτύπωμά του ή την ίριδα του οφθαλμού του, ή  λέγοντας το όνομά του, ώστε να καταγραφεί η χροιά της φωνής του. Στο πεδίο «διεύθυνση» καταχωρείται αυτόματα ο πλανήτης, χώρα προέλευσης, πόλις, ή υδάτινη πλατφόρμα, αν είναι η πρώτη φορά αίτησης για επίσκεψη στους Θόλους. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα εμφανίζει στην οθόνη το ιστορικό των επισκέψεων, κάνει προτάσεις και προσφορές. Εμφανίζονται πεδία με ρωτήσεις, πληροφορίες για τον καθένα από τους πέντε Θόλους ώστε να ενημερωθούν οι  επισκέπτες για την επιλογή τους και να υπολογιστεί το επιπλέον κόστος, αν δεν καλύπτεται απο την «Υπηρεσία ψυχαγωγίας και ψυχικής υγείας πολιτών». Επεξεργάζεται τα δεδομένα. Τους ειδοποιεί πότε το διαστημικό όχημα θα τους παραλάβει. Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα τεσσάρων δωρεάν επισκέψεων το χρόνο και με ανάλογη μικρή συμμετοχή στις επιπλέον επισκέψεις. Ελάχιστη διάρκεια παραμονής, εικοσιτέσσερις ώρες σε κάθε Θόλο, εκτός από τον πέμπτο, στον οποίο απαιτείται άδεια από ιατρικό συμβούλιο ή από ινστιτούτο μελετών, για έρευνα. Η διάρκεια παραμονής εξαρτάται από το αποτέλεσμα της θεραπείας ή της έρευνας.

Οι επισκέπτες συγκεντρώνονται στην αίθουσα αφίξεων. Τους υποδέχονται οι βοηθοί μιλώντας τη γλώσσα τους και απαντούν σε κάθε τους ερώτηση. Έχουν τα χαρακτηριστικά οποιασδήποτε ανθρώπινης ή άλλης φυλής του γαλαξία. Οι επιλογές αυτές σημειώνονται στην αίτηση επισκέψεως και οι βοηθοί είναι ενημερωμένοι για κάθε επισκέπτη, για τις συνήθειες, τις ιδιοτροπίες, τα χόμπι του και άλλα παρεμφερή. Για πολίτες μέχρι 15 ετών υπάρχει προσφορά επιπλέον βοηθού, της επιλογής τους, από το γήινο ζωικό βασίλειο. Αμέσως μετά μπαίνουν σε θάλαμο καθαρισμού και απολύμανσης και φορούν την ειδική στολή για τους Θόλους. Σε κάθε Θόλο υπάρχει αίθουσα υποδοχής και προετοιμασίας όπου δίδονται οι κατάλληλες στολές, συσκευές ή άλλα απαραίτητα για να προσαρμοστούν στις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σ' αυτούς. Για τον πέμπτο Θόλο υπάρχει διαφορετικός κανονισμός, συνθήκες και επισκέπτες.

Ονομασία ΘΟΛΟΥ, Φθινόπωρο: Οι επισκέπτες συνοδευόμενοι από τους βοηθούς τους, περπατούν πάνω σε ξερά φύλλα δάσους, μυρίζουν το άρωμα από το βρεγμένο γήινο χώμα, συναντούν ζώα αληθινά και σε ολογράμματα. Ακούγονται φωνές πουλιών και ζώων. Αν επιλέξουν «καταιγίδα» πρέπει να ορίσουν την ένταση και τη διάρκεια. Τα χρώματα του ουρανού προσαρμόζονται αυτόματα στις συνθήκες που επιλέγουν.

Ονομασία ΘΟΛΟΥ, Χειμώνας: Οι επισκέπτες ζουν σε πραγματικές συνθήκες με θερμοκρασίες της εποχής, έτσι όπως την ζούσαν οι άνθρωποι στον πλανήτη Γη. Επιλέγουν ενδυμασίες κάθε φορά ανάλογες του τομέα που θα διασκεδάσουν. Τους δίδεται η δυνατότητα να βραχούν από αληθινές σταγόνες βροχής, να πιάσουν  και να οσμιστούν βρεγμένο χώμα και να φτιάξουν χιονόμπαλες ή χιονάνθρωπους με τις οδηγίες πάντα των βοηθών τους. Μπορούν να κάνουν σκι σε όποια βουνοκορφή επιλέξουν και ν' ανέβουν σε έλκηθρο που σέρνουν αληθινά σκυλιά. Ο αέρας που φυσά έχει την ανάλογη θερμοκρασία της περιοχής και ακούγεται να σφυρίζει ακόμα και όταν μπουν σε αληθινό ορεινό καταφύγιο, όπου όμως οι φλόγες στο τζάκι δεν είναι από αληθινά ξύλα αλλά δίνουν την ίδια αίσθηση θαλπωρής. Ο ουρανός εναλλάσσεται από γρι σε γαλανός με πολλά ή λίγα σύννεφα. Έχουν τη δυνατότητα να δουν το πολικό σέλας για όση ώρα το επιθυμούν.

Ονομασία ΘΟΛΟΥ, Άνοιξη: Από τους ωραιότερους, δεύτερος σε συχνότητα επισκεψιμότητας. Τα περισσότερα είδη φυτών λουλουδιών και δένδρων έχουν διασωθεί και είναι αληθινά. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν το άρωμα των λουλουδιών που θα καλύψει τον χώρο όπου περπατούν ακόμα κι αν το λουλούδι αυτό δεν υπάρχει στο σημείο που βρίσκονται. Ακούγονται σε κάθε σημείο ήχοι από τον αέρα, το θρόισμα των φύλλων στα δένδρα, τα πουλιά ή τα ζώα της περιοχής. Έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κανό σε λίμνη, να ψαρέψουν στην όχθη ποταμού. Να βοσκήσουν ένα κοπάδι πρόβατα ή να αρμέξουν μια κατσίκα και μια αγελάδα.

Ονομασία ΘΟΛΟΥ, Καλοκαίρι: Από τους μεγαλύτερους, ακριβότερους σε κατασκευή και συντήρηση αλλά και πρώτος σε επισκεψιμότητα. Οι επισκέπτες φορούν ότι επιλέξουν ανάλογα τις θερμοκρασίες του μήνα που θα βρεθούν και την περιοχή. Κατασκευάστηκε μετά από μεγάλη έρευνα στην οποία οι συμμετέχοντες επέλεξαν, πριν από πολλά χρόνια, σαν αγαπημένο τους προορισμό, «τα Ελληνικά νησιά» για αυτήν την εποχή. Έτσι έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν σε παραλίες με καταγάλανα νερά, με άμμο, βότσαλο ή βράχια από νησί σε νησί όπως ακριβώς είναι πολλές παραλίες της μικρής αυτής χώρας στην Γη. Μεγάλη είναι η προσέλευση σε μια προσομοίωση* σπηλιάς μιας αρχαίας περιοχής που λεγόταν Αρκαδία, όπου Νύμφες κάνουν την εμφάνιση τους και εντυπωσιάζουν.

*Περιγραφή της προσομοίωσης: Εμφανίζεται ο ποιητής Όμηρος που παρουσιάζει την σκηνή, λέγοντας πως ήταν θυγατέρες του θεού Δία Αιγιόχου, θεού της θύελλας πως έχουν σχέση με τα νερά των βροχών που έρχονται απ' τον ουρανό, πέφτουν στην έδαφος της Γης και αναβλύζουν από τις πηγές στην επιφάνεια. Μετά εμφανίζεται ο ιστορικός Παυσανίας και περιγράφει, πως υπήρχε μία θρησκευτική συνήθεια στο βουνό Λυκία στην Αρκαδία, όπου στις εποχές μεγάλης ξηρασίας, ο ιερέας του Λυκαίου Διός πήγαινε στην πηγή Αγνώ και εξευμένιζε την Νύμφη με θυσίες και προσευχές. Ύστερα έριχνε ένα κλαδί βελανιδιάς στην επιφάνεια της πηγής από όπου το νερό αναβράζει, σηκώνονται ατμοί και σχηματίζεται ένα σύννεφο το οποίο τραβούσε κι άλλα και τελικά έπεφτε η βροχή. Αμέσως στην σπηλιά, ο υγρός θόλος στάζει νερό, στις κοιλότητες των βράχων αναβλύζουν πηγές όπως ήταν η φυσική κατοικία των Ναιάδων, παρθένων των τρεχούμενων νερών. Στην συνέχεια εμφανίζονται οι Ναιάδες που απολάμβαναν τον έρωτα με τον Ερμή και τους Σειληνούς και ζούσαν όσο και οι πηγές στις οποίες κατοικούσαν.

Ονομασία ΘΟΛΟΥ, ΑΝΙΜΑ ΜΕΑ: Η παραμονή επιτρέπεται σε πολίτες με προβλήματα υγείας. Οι ασθενείς ζουν ελεύθεροι σε συνθήκες επιλογής τους που προέρχονται από όλους τους Θόλους, ενώ καθημερινά οι γιατροί επιστήμονες που τους παρακολουθούν καταγράφουν την πρόοδο της υγείας τους. Ανάλογα με την πάθηση, δίδεται η θεραπεία. Παρακολουθούν προβολές και απολαμβάνουν έργα τέχνης όλων των εποχών, πίνακες ζωγραφικής, με προτίμηση σε απεικονίσεις της φύσης και κλασικές γλυπτές δημιουργίες. Σε άλλους δίδεται θεραπεία αρμονικών ήχων. Αυτοί απολαμβάνουν μουσικές συμφωνικές συνθέσεις πολλών συνθετών. Σε άλλους πάλι, η θεραπεία περιλαμβάνει ακούσματα ποίησης. Φωνές εκατοντάδων ηθοποιών απαγγέλουν ποίηση διαφόρων εποχών από όλο τον κόσμο. Για όλους, καθημερινά, υπάρχους σωματικές δραστηριότητες με χορό και κίνηση κάθε είδους.

Το Υπουργείο Θόλων, ανακοίνωσε πως οι ασθενείς που επιλέγουν τον Θόλο Καλοκαίρι, έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Η θεραπεία τους επιτυγχάνεται συντομότερα, ειδικά μετά την παραμονή μέσα στην σπηλιά προσομοίωσης. Έχει αποφασιστεί να επενδυθούν σημαντικά κονδύλια ώστε να δημιουργηθούν και άλλες παρόμοιες σπηλιές στις οποίες, το νοσηλευτικό προσωπικό, θα είναι μεταμφιεσμένο σε  Νύμφες. Η δε ομάδα Νυμφών να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν ομάδες από Ναϊάδες, Ορεστιάδες,  Δρυάδες και Αμαδρυάδες.

Τέλος κατέληξαν στο συμπέρασμα, μετά από επιτυχημένες θεραπείες πολιτών, πως η σημασία του νερού ως δύναμη ζωής και γονιμότητας είναι ζωτική. Το νερό είναι πηγή ζωής, βοηθά την ανάπτυξη, αναζωογονεί κάθε ζωντανό οργανισμό. Από μελέτες της μυθολογίας ενός αρχαίου λαού, των Ελλήνων, έφτασαν και οι ίδιοι στο συμπέρασμα, να θεωρούν τις Νύμφες, πνεύματα της βλάστησης, θέλοντας έτσι να συμβολίσουν την οργιαστική δύναμη της φύσης. Κι όπως το νερό τρέφει τα πάντα, έτσι και οι Νύμφες θεωρούνται τροφοί των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων, των οποίων η ψυχική υγεία είναι πολύτιμη για το μέλλον του γαλαξία.

© 2020 διαδικτυακή δημιουργική γραφή. All rights reserved.