διηγήματα ασκούμενων Ήλιος τα μεσάνυχτα

Ήλιος τα μεσάνυχτα

Άν ο ήλιος μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα...  Συμπληρώστε την υποθετική πρόταση με κέφι και φαντασία.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denia Patra Όλα μας τα όνειρα θα ήταν αληθινά.

 

Panagiotis A. Ferentinos Δεν θα τα έλεγαν μεσάνυχτα αλλά μεσημέρι ;)

 

Maro Lazarou Θα είχε πάρει αγκαλιά το φεγγάρι!

  

Nitsa Vassara Θα έχαναν το δρόμο τους τα όνειρά μας...

 

Evi Vizakopoulou Θα ντυνόμουν το φως του πριν χαθεί στα σκοτάδια της ζωής..

 

Maro Lazarou Αν ήταν από την Ελλάδα θα έστηνε καυγά με τη σελήνη για το ποιος μεσουρανεί τελικά!

 

Panagiotis A. Ferentinos Μάλλον θα έπιανε καβγά για το ποιος θα φάει τα περισσότερα ;)

 

Evaggelia Davi Το φεγγάρι θα ανέτειλε στις 12 το μεσημέρι κι επειδή όλα είναι σχετικά δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση.

 

Apostolou Maria Δεν θα υπήρχε χρόνος για αναστοχασμούς!

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Αν ο ήλιος μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα τότε δεν θα σ' αγαπούσα πια κι αν η πορεία του άλλαζε δεν θα κοιτούσα πια τα μάτια σου δεν θα ζητούσα το άγγιγμά σου γιατί δεν θα υπήρχα. Όσο ο ήλιος ανατέλει το πρωί και ζεσταίνει τα μεσημέρια μας εγώ θα είμαι εδώ για σένα...

 

ΛΕΝΑ ΚΟΥΤΣΙΚΑ Θα έχανε τη μαγεία του το φεγγάρι.

 

Eleni Vournazou Δεν θα υπήρχε νύχτα. και δεν θα φοβόμασταν.

 

Bella Lyri Τα όνειρά μας θα ζωντάνευαν και θα γίνονταν πραγματικότητα.

 

Emy Tzavra-Bulloch Η αγρύπνια μας θα παρατεινόταν και θα την εξαργυρώναμε ανάλογα με τους πόθους, με τα πάθη ή τις δυστυχίες μας.

 

Aurelia Bk Ίσωs έλαμπε στο φωs η αλήθεια όλων μαs.

 

Mary Vareli Τα σάμπιρα θα αλλοτρονούσαν και τα λιθουρίνια θα φρυόντουσαν.

 

Kleio VardoukiΤότε η ημέρα θα έχανε την ομορφιά της και η νύχτα την γοητεία της...

 

KaTerina JuNe Τι κι αν ο ήλιος θα μεσουρανεί στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, τι κι αν η σελήνη θα γεμίζει μέσα στο μεσημέρι, τι κι αν θα πρέπει να μετρήσω το χρόνο με τον άμμο της θάλασσας μέχρι να σε ξαναδώ, σ'αγαπώ όπως πριν ακόμα σε γνωρίσω, γιατί η μόνη σοβαρή αντίφαση για μένα είναι ζωή χωρίς εσένα. 

 

Χειρός Τέχνη Αν ο ήλιος μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα και το φεγγάρι κρυβόταν στις ατέλειωτες σκιές του θα περίμενα πάντα και παντού την λάμψη του χωρίς να σκέφτομαι την απουσία του.

 

Makis Moulos Αν ο ήλιος μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα εγώ και πάλι θα άναβα ένα τσιγάρο και θα κοιτούσα το φεγγάρι. Κι αν έλιωναν τ' αστέρια μαζί μ' αυτά θα λιώναν κι οι ευχές μου και θ' άσταζαν βροχή επάνω σου λάβα χυμένη καυτή ονείροξη μια νύχτα μ' αυγουστιάτικο ήλιο...

 

Naki Kyriaki Poulopoulou Αν η αγάπη ήταν σταθερή και αμετάβλητη, τότε ο ήλιος θα μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα.

 

Κανάκης Τάσος Αν ο ήλιος μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή εντελώς ξαφνικά, αυτό σημαίνει τήν πλήρη ανατροπή του άξονα της Γης, με αποτέλεσμα την μεταφορά του χώρου μας, ακριβώς στην θέση που βρίσκεται το αντίστοιχο σημείο που είχαμε πριν μεταξύ μας, 12 ώρες διαφορά.

 

Lia Tzouganatou Αν ο ήλιος μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα, θα μπόρουσα να κλέψω τις σκέψεις σου, να διαβάσω την ψυχή σου, να πάρω την καρδιά σου... Αν ο ήλιος μεσουρανούσε στις 12!

 

Λίλιαν Δούμα Αν ο ήλιος μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα, θα 'χανα τ' ονείρεμα πριν τον ύπνο, τον ύπνο που φωτίζει το σκοτάδι, το σκοτάδι που φέρνει το μπλε της αυγής, την αυγή που φέρνει τη μέρα, τη μέρα που περνώ ως το βράδυ για να σε δω.

 

όλγα ιωαννίδου Αν ο ήλιος μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα, θα 'ταν γιατί το φεγγάρι, τ' ασημένιο φεγγάρι ήταν δακρυσμένο εκείνη τη νύχτα, θα 'ταν γιατί έτρεξε να κρυφτεί πίσω του, να μην δούμε τα δάκρυα του, θά 'ταν γιατί ο ήλιος το ζέσταινε, όπως ζεσταίνει τις καρδιές φωτίζοντας μια καινούργια μέρα που έρχεται.

 

Kassandra Kiriakou Αν ο ήλιος μεσουρανούσε τα μεσάνυχτα και το σκοτάδι έδινε τη θέση του στο φως, τότε ίσως κάποιοι άνθρωποι να είχαν μια δεύτερη ευκαιρία.

 

Lila Papapaschou Η σταχτοπούτα δεν θα μεταμορφωνόταν σε άσημη υπηρέτρια, δεν θα είχε ανάγκη την νεράιδα, ούτε το βασιλόπουλο, ούτε μια ταπεινή κολοκύθα μεταμορφωμένη σε όμορφη άμαξα για να τη λυτρώσουν από τα δεσμά της. Θα έβρισκε μόνη της τα γοβάκια που της ταιριάζουν, θα τα φορούσε με καμάρι γιατί ήταν δική της επιλογή και θα ζούσε αυτή καλά κι εμείς καλύτερα.

 

Athanasia Ra Ο ήλιος ποτέ δεν κοιμάται, κάνει τον κύκλο του, με αγάπη, ανιδιοτελώς.

 

Eleni Vasiliou-Asteroskoni Αν ο Ήλιος μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα, τα πέταλα των λουλουδιών θα έμεναν ορθάνοιχτα... θα με κρατούσες αγκαλιά, χρόνος δεν θα υπήρχε πια η Νυξ θα ζήλευε τρελά, που δεν θα σε έπαιρνε μακριά... η καρδιά δεν θα πονούσε, τ' όνειρο δεν θα πενθούσε. Αν ο Ήλιος μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα, όπου κι αν βρίσκεσαι, σ' όποια αγκαλιά. στο νου να με φέρεις, σα μια ανάμνηση γλυκιά.

 

Georgia Chatzimanoli Θα ήταν σε άλλο πλανήτη του ηλιακού συστήματος.

 

Eleni Anastasopoulou Μα τι έγινε κι ο ήλιος ξενυχτά; Έ-ρωτας; Θαρρώ! 

 

Alexandra Kostaki Θα αθετούσε για μόνη μια μέρα το θείο σχέδιο, προκειμένου να συσκεφθεί με τη Σελήνη και όλα τα ουράνια σώματα σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια λήψης αποφάσεων για τη σωτηρία αυτού του μκρού πολύπαθου πλανήτη, τη Γη, όπου η επιβίωση και εξέλιξη όλων των μορφών ζωής σ΄ όλες τους τις εκδηλώσεις απειλείται με ολοκληρωτικό αφανισμό. Ο λόγος; Aνόητες, δήθεν ωφέλιμες για το γενικό καλό, παρεμβάσεις του ανώτατου όντος της δημιουργίας, του ανθρώπου ενάντια στη φύση, την κοινωνία, τη ζωή, την ίδια τη δημιουργία! Ίσως τελικά να είναι η μόνη μας ελπίδα. Τι λέτε;

 

Duracell Fuerza Loca Αν ο ήλιος μεσουρανούσε τα μεσάνυχτα πιθανόν να είμασταν εμείς σε άλλο πλανήτη.

 

Anna Maria Grammenou .Θα τον έβαζα να καθίσει στην αυλή του φεγγαριού, να περιμένουν να πάω να τους συναντήσω.Να φορέσω τον ήλιο στα μαλλιά το φεγγάρι να πάρω αγκαλιά και έτσι φορτωμένη με δυό στολίδια της φύσης να κλείσω τα μάτια και να ζωγραφίσω νέα πορεία, σε άλλους κόσμους, φανταστικούς και αλόκοτους, μυστήριους, άφταστους. Αν ο ήλιος μεσουρανούσε στις 12 τα μεσάνυχτα, πόσο καλύτερα θα έβλεπα τ' αστέρια, πόσο διαφορετικά θα ήταν και τα όνειρά μου τα σκοτεινά που τόσο με τρομάζουν.

 

Maria Avanidou Αν ο ήλιος μεσουρανούσε στις δώδεκα τα μεσάνυχτα δεν θα είχα που να κρύψω τις σκοτεινές μου σκέψεις.

 

Maria Xinaridoy Αν ο ήλιος μεσορανούσε στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, θα έκανα δώδεκα ευχές στο θαύμα: να γυρίσεις, να γυρίσεις, να γυρίσεις, να γυρίσεις, να γυρίσεις, να γυρίσεις, να γυρίσεις, να γυρίσεις, να γυρίσεις, να γυρίσεις, να γυρίσεις, να γυρίσεις.

 

Papanastasiou Vassiliki Στις δώδεκα τα μεσάνυχτα... Ήταν σαν φλας φωτογραφικής μηχανής. Δεν το περίμενα. Ετοιμαζόμουν να κοιμηθώ και ξαφνικά άναψαν τα φώτα! Αυτό ήταν για μένα τρομερή παραβίαση. Δεν είχε ξανασυμβεί. Ήλιε μου, βρέξε! Ήλιε μου, συννέφιασε! Ήλιε μου σκοτείνιασε σε παρακαλώ. Άσε με να κοιμηθώ τα μεσάνυχτα! Δεν θέλω άλλο να σε περιμένω ν' ανάψεις. Θέλω να ανάψεις το πρωί! Ν' ανάψεις στην ώρα σου. Σβήσε τώρα, ήλιε μου, θέλω να κοιμηθώ.

 

 

© 2022 διαδικτυακή δημιουργική γραφή. All rights reserved.