Το δυστύχημα

Αυτοκινητικό δυστύχημα προκλήθηκε στη 1 μετά το μεσημέρι, τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου, στην οδό Αθηνών, στην Καλαμάτα, μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Τριάδος. Η Ν. Κωτσιοπούλου, οδηγός μιας BMV, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο μάρκας NISSAN της Ε. Αθανασοπούλου. Η Ε. Αθανασοπούλου εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο της. Έσπευσε η αστυνομία μαζί με το ασθενοφόρο. Μετά από μεγάλη προσπάθεια έβγαλαν την σοβαρά τραυματισμένη Ε. Αθανασοπούλου, η οποία μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και υπέκυψε στα τραύματά της μετά από μισή ώρα, αφού είχε χάσει πολύ αίμα. Η κυρία Ν. Κωτσιοπούλου μεταφέρθηκε κι αυτή στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα δυο αυτοκίνητα είναι μεγάλες. Η κυρία Ν. Κωτσιοπούλου κρατείται στο αστυνομικό τμήμα. Οι συγγενείς του θύματος υπέβαλαν μήνυση.

Τι ήθελα και πήρα τους δρόμους αφού απ’ την πρώτη στιγμή δεν μου πήγαινε καλά η μέρα. Βγαίνοντας με τ’ αυτοκίνητο από το γκαράζ, έσπασα το δεξί φανάρι στο παρτέρι. Μετά, παραλίγο να πατήσω μια ηλικιωμένη κυρία που αποφάσισε να περάσει την τελευταία στιγμή μπροστά απ’ τ’ αυτοκίνητο. Και μου το είπε ο γιός μου, «Μην πας πουθενά σήμερα. Δεν σε θέλει τ’ αυτοκίνητο.»

Δεν τον άκουσα κι ορίστε τι συνέβη. Τράκαρα, σκότωσα έναν άνθρωπο, κατέστρεψα το αυτοκίνητό μου, κατάστρεψα και τη ζωή μου. Εγώ να σκοτώσω άνθρωπο; Εγώ που δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι. Που πάντα είμαι τόσο προσεχτική και φοβισμένη όταν οδηγώ. Και τι θα πω στο παιδί μου, στον άντρα μου, στους γονείς μου; Πώς θα τους κοιτάξω στα μάτια κι όχι μόνο αυτό, πώς θα μπορέσω ν’ αντικρίσω τους συγγενείς αυτής της γυναίκας που θα είναι απαρηγόρητοι και θα θέλουν να τιμωρηθώ για το κακό που έκανα.

Μα και να τιμωρηθώ τι θ’ αλλάξει; Ποια τιμωρία μπορεί να θεωρηθεί ισάξια με μιαν ανθρώπινη ζωή; Και πως λέγεται αυτός που αφαιρεί μια ζωή από μια απροσεξία;

Κι εκείνος ο άντρας μου έπρεπε να μου τηλεφωνήσει τη στιγμή που οδηγούσα; Αφού ξέρει ότι δεν μπορώ να κάνω δύο δουλειές μαζί. Πώς να προσέξω το δρόμο; Είχε κίνηση, Δευτέρα βλέπεις σήμερα κι όλοι βγήκαν στους δρόμους. Ήταν και μεσημέρι κι εγώ βιαζόμουν να πάω να πληρώσω το ηλεκτρικό και το χαράτσι γιατί θα μας το έκοβαν και πώς θα τελείωνα το βιβλίο μου, που είχα κολλήσει κι έψαχνα κάτι να μ’ εμπνεύσει, να το τελειώσω.

Χτυπούσε το τηλέφωνα επίμονα, πρέπει να με πήρε πάνω από τρείς φορές. Απελπίστηκα κι εγώ κι έβαλα το δεξί μου χέρι μέσα στην τσάντα και ψαχούλευα μπας και βρω το κινητό ενώ με το αριστερό συνέχιζα να οδηγώ. Το κινητό μου ήταν στο βάθος και μόλις το βρήκα σταμάτησε να χτυπά. «Κυριάκος» είδα στην οθόνη του. «Ο άντρας μου, όπως το φαντάστηκα», σκέφτηκα. Αφού του είχα πει πως θα πάω να πληρώσω. Του το είπα πριν φύγει για την δουλειά και του το επανέλαβα για να τελειώνει κι ο χθεσινός μας τσακωμός. «Ελπίζω να το έχεις πληρώσει όταν γυρίσω», μου είπε «κι όχι να το ξεχάσεις πάλι, όπως κάνει μια βδομάδα τώρα».

Πέταξα κι εγώ θυμωμένη το κινητό μου στην άκρη του διπλανού καθίσματος. Έπεσε στο κενό, ανάμεσα στο κάθισμα και την πόρτα. Κι εκείνη τη στιγμή είχα φτάσει στο ύψος της εκκλησίας κι ήθελα δέκα λεπτά ακόμα για να φτάσω στο Ασπρόχωμα. Δε πρόσεξα την μπροστινή μου που έστριβε δεξιά για να μπει στο στενό κι έπεσα πάνω της με 100. Τη χτύπησα κι αυτή έπεσε πλάγια, απ’ την αριστερή μεριά, πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ. Πρέπει να χτύπησε πολύ δυνατά, την είδα που ταρακουνήθηκε και μετά που έπεσε πάνω στο τιμόνι. Δεν φορούσε ζώνη και δεν άνοιξαν οι αερόσακοι. Έμεινα στο κάθισμα μου αποσβολωμένη, δεμένη και χαμένη.

Όλα έγιναν γρήγορα. Η αστυνομία και το ασθενοφόρο. Πήραν τη χτυπημένη γυναίκα με πληγές σ’ όλο το σώμα της. Πλησίασα. Τα τζάμια του αυτοκινήτου της είχαν σπάσει και κάποια είχαν καρφωθεί στο σώμα της. Είχε καλυφθεί με αίμα που έτρεχε κι έφτανε ως τα πόδια μου. Πάγωσα. Οι γιατροί του νοσοκομείου βεβαίωσαν ότι δεν είχα χτυπήσει. Με πήρε η αστυνομία και με ανέκρινε. Μ’ έκλεισαν στο κρατητήριο. Οι συγγενείς της γυναίκας, μου έκαναν μήνυση. Τι θα τους πω όταν τους συναντήσω; Κι αν είχε παιδιά και σύζυγο κι εγώ τους την στέρησα, πως θα τ’ αντέξω;

Η κυρία Ν. Κωτσιοπούλου αφέθηκε ελεύθερη μετά από τρεις μέρες κράτηση αφού πλήρωσε την εγγύηση. Ορίστηκε δικάσιμος. Οι συγγενείς του θύματος, της Ε. Αθανασοπούλου, απέσυραν τη μήνυση δηλώνοντας «ο άνθρωπός μας δεν γυρίζει πίσω».

© 2022 διαδικτυακή δημιουργική γραφή. All rights reserved.