Ο γιος μου χούλιγκαν


Μεσημέρι Κυριακής και η οικογένεια βρίσκεται καθισμένη γύρω από το τραπέζι. Στις δύο κορυφές, ο πατέρας και ο παππούς. Ανάμεσά τους η μητέρα και ο Γιαννάκης. Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το γεύμα που μύριζε τόσο ωραία.

Πριν όμως να ξεκινήσουν, ήταν η στιγμή της προσευχής. Ο πατέρας ζήτησε να την πει ο Γιαννάκης. Ο νεαρός, με σοβαρό ύφος αποκρίθηκε: « Πριν πω την προσευχή, θα ήθελα να σας ανακοινώσω κάτι που σκέφτομαι πολύ καιρό τώρα. Κάτι που θα ’θελα να ακολουθήσω στο μέλλον. Έναν τομέα που νομίζω μου ταιριάζει».

 Όλοι σαστισμένοι από τις ανακοινώσεις, που ετοιμαζόταν να κάνει ο μικρός, έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Ο πατέρας χαρούμενος για την αποφασιστικότητα και τους προβληματισμούς του γιου του, ρώτησε ανυπόμονα: «Και τι είναι αυτό που σε κέρδισε νεαρέ μου;». «Αποφάσισα να γίνω χούλιγκαν. Θα σπάω, θα καίω, θα ξεδίνω. Θα ανοίγω και από κανένα κεφάλι αν χρειαστεί. Και όλα αυτά; Για το καλό της αγαπημένης μου ομάδας φυσικά. Και όταν μάθω καλά τη δουλειά και ανέβω κλιμάκια, μπορεί να γίνω και πρόεδρος του συνδέσμου» είπε ο Γιαννάκης.

Ο πατέρας φανερά συγκινημένος και υπερήφανος για τις σημαντικές αποφάσεις του γιού του, γύρισε προς το μέρος της γυναίκας του: «Το καμάρι μας, έχει ένα όραμα. Και εμείς πρέπει να του σταθούμε και να το βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να το πετύχει». Η μητέρα, πολύ συγκινημένη και αυτή, έγνεψε συγκαταβατικά. Ο μόνος που δεν κατάλαβε ακριβώς την τόσο σημαντική απόφαση του μικρού, ίσως επειδή ποτέ του δεν έμαθε τη μεγάλη βαρύτητα της λέξης χούλιγκαν, ήταν ο παππούς. Το μόνο που ξεστόμισε, ανυπομονώντας να ξεκινήσει το γεύμα που είχε ξεχαστεί και σχεδόν είχε κρυώσει, ήταν: «Να γίνεις ότι θες παλικάρι μου κι εγώ θα σε καμαρώνω!».

Ο πατέρας πήρε και πάλι τον λόγο: «Μας χαροποίησε και μας έκανε υπερήφανους η απόφασή σου γιέ μου. Από σήμερα κιόλας θα ξεκινήσουμε όλοι μας να συμβάλουμε με τον τρόπο μας στην προετοιμασία της σταδιοδρομίας σου. Θα φροντίσουμε να αποκτήσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό. Μα τώρα ας φάμε, το φαγητό κρύωσε».

Έτσι και έγινε. Και μόλις το γεύμα τελείωσε, όλοι ξεχύθηκαν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα ήταν απαραίτητος για τη δουλειά του μικρού. Ακόμη και ο παππούς, έβγαλε από την ντουλάπα το καλό του μπαστούνι.

© 2019 διαδικτυακή δημιουργική γραφή. All rights reserved.