δημιουργική γραφή


το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής στο facebook
poetry e-zine www.poema.gr
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργική Γραφήτου Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μοναδικό στην Ελλάδα
Εκδόσεις Γραφομηχανή,μία συνεργατική εκδοτική κίνηση του δικτύου  δημιουργικής γραφής με το e-poema

Δημιουργική ιδέα, η Δημιουργική Γραφή και διαδικτυακά, σε πραγματικό χρόνο! Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής! on line creative writing!

Η Δημιουργική Γραφή δεν είναι διαδικασία αποκλειστικά μοναχική και βασανιστική! Μπορεί ν' απελευθερωθεί από το στερεότυπο του ταλέντου και της προεργασίας ετών! Όλοι μπορούν να γράψουν αρκεί να το θέλουν πραγματικά. Η συγγραφή είναι τέχνη, η οποία προϋποθέτει τεχνική και η τεχνική μαθαίνεται κι εξελίσσεται συνεχώς.

Οκτώ χρόνια Δημιουργική Γραφή! Σε μας έχουν μαθητεύσει εν δυνάμει συγγραφείς από το 2009! Πολλοί απ' αυτούς έχουν ήδη εκδόσει τα προσωπικά τους, πρώτα βιβλία σε σημαντικούς εκδοτικούς οίκους και έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς.

Το «Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής» απαρτίζουν έμπειροι καθηγητές και συγγραφείς οι οποίοι επιπλέον έχουν όλοι τους μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή. Επιστημονικός σύμβουλος είναι ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Γιώργος Παναγιωτίδης, Δρ. Παιδαγωγικής με ειδικότητα στη Δημιουργική Γραφή. Υπεύθυνος για το «Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής» είναι ο Βασίλης Ρούβαλης, φιλόλογος - συγγραφέας, δημοσιογράφος, master στη Δημιουργική Γραφή.

 


Σκέψου διαφορετικά!
Διαδικτυακή, δημιουργική επικοινωνία.
Η περιπέτεια της Δημιουργικής Γραφής
μπορεί να είναι μια απόλαυση για όλους!
Θες να γράψεις; Πώς θ' αρχίσεις; Πού θα τελειώσεις;
Εμπνεύσου διαφορετικά!
Διαδικτυακά σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής!

 

Δημιουργική ΓραφήΤο να γράφεις καλά απαιτεί μια ιδιαίτερα δυνατή προσπάθεια που όμως σε δικαιώνει αφού πάντα η ικανοποίηση που εισπράττεις από ένα τελειωμένο έργο είναι κι αυτή μία ιδιαίτερα δυνατή εμπειρία απόλαυσης. Μπορεί η αναμέτρηση με τη δημιουργικότητα να είναι δύσκολη αλλά ταυτόχρονα είναι κι απίστευτα ωφέλιμη. Υπάρχει μια κοινή και διαδεδομένη πεποίθηση ότι οι περισσότεροι από εμας, εφόσον είμαστε εγγράμματοι κι έχουμε κάποια ευχέρεια λόγου, κάποιο ταλέντο στη συγγραφή, δεν είναι απαραίτητο να μαθητεύσουμε για να γίνουμε καλοί συγγραφείς. 'Ομως, προσπαθώντας κανείς να γράψει το πρώτο του διήγημα ή ακόμα και μυθιστόρημα διαπιστώνει ότι η συγγραφή όπως ακριβώς και η κατασκευή οποιουδήποτε πράγματος έχει το δικό της σύστημα, ένα σύνολο προαπαιτούμενων, κατασκευαστικούς κανόνες δηλαδή, που θα πρέπει να μάθει ώστε να μπορεί πειραματιστεί μαζί τους και να τους χρησιμοποιήσει επιδέξια.

Το ότι έχουμε διαβάσει ικανή ποσότητα μυθιστορημάτων δεν προεξοφλεί και την ικανότητά μας να γράψουμε το δικό μας. Όπως ακριβώς δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε μια απλή πολυθρόνα μόνο επειδή έχουμε καθίσει σε πολλές. Για να μην απογοητεύεται λοιπόν κανείς και μάλιστα από την πρώτη του προσπάθεια, αν κάθεται με τις ώρες χτυπώντας το μολύβι πάνω σ' ένα λευκό φύλλο χαρτί ή κοιτώντας την λευκή οθόνη του υπολογιστή, αν νιώθει ότι έχει κολλήσει στις ιδέες ή στη μέθοδο... Υπάρχει πάντα μια κατάλληλη μαθητεία για να εμπνεύσει ένα ταλέντο! Διαδικτυακά σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ίσως ο επόμενος συγγραφέας είσαι εσύ!

Δημιουργική ΓραφήΌταν είσαι ασφαλής σπίτι σου, θα ήθελες να ζεις μια περιπέτεια και όταν ζεις μια περιπέτεια, θα ήθελες να είσαι ασφαλής στο σπίτι σου. Υπάρχει όμως μια περιπέτεια που μπορείς να ζήσεις ακόμα και μέσα από το σπίτι σου. Η περιπέτεια της Δημιουργικής Γραφής, μια απόλαυση για όλους!

Γνωρίζετε ότι η καθημερινότητά σας, όσο πεζή και αν σας φαίνεται, τα όνειρά σας, οι παραδρομές του λόγου σας, τα αστεία και τα όποια άλλα παράγωγα του υποσυνειδήτου σας, τα οποία χρησιμοποιούν κυρίως το παιχνίδι των λέξεων στην προσπάθεια της μεταμφιεσμένης ανάδυσής τους στο συνειδητό, μπορούν δημιουργικά να χρησιμοποιηθούν ως υλικό έμπνευσης;

Ενισχύστε τον εαυτό σας ποικιλότροπα! Η Δημιουργική Γραφή είναι απίστευτα διασκεδαστική και απελευθερώνει από το στρες της σύγχρονης καθημερινότητας. Η Δημιουργική Γραφή, όπως σημειώνει η θεατρική συγγραφέας και ποιήτρια Sally Balfe, έχει επιτυχημένα χρησιμοποιηθεί, επικουρικά, από ανθρώπους που υποφέρουν από άγχος, μαθησιακά προβλήματα ή ακόμα και διατροφικές διαταραχές ή κατάθλιψη,  Όσον αφορά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, η δημιουργική γραφή έχει αναγνωριστεί ως ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της αυτοσυνειδησίας, της αυτοπεποίθεσης και της αυτοεκτίμησης.

Δημιουργική Γραφή, απόδραση απ' το συναίσθημα!
Διαδικτυακό εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για όλους! Δημιουργική Γραφή και για παιδιά!

 

Δημιουργική ΓραφήΔημιουργική γραφή σε διαδικτυακό περιβάλλον, με τεχνικές και δυνατότητες που δίνουν οι νέες διαδικτυακές τεχνολογίες. Η απόσταση δεν μας χωρίζει, το internet μας φέρνει κοντά. Η περιπέτεια της γραφής είναι μια απόλαυση που δικαιούνται όλοι. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, εξατομικευμένη κι ευέλικτη, στο θέμα του χρόνου, δημιουργική γραφή με χρήση πολυμεσικού προγράμματος, webcam, με εικόνα και ήχο και κυρίως με τον αποκλειστικό σας εμψυχωτή. Διδάσκοναι όλα τα λογοτεχνικά είδη: πεζός λόγος, μυθοπλασία, μυθιστόρημα, μικρή φόρμα και διήγημα αστραπή, ποίηση και στιχουργική.

Δημιουργική ιδέα: διαδικτυακή δημιουργική γραφή! Η γραφή δεν είναι διαδικασία μοναχική και βασανιστική! Μπορεί ν’ απελευθερωθεί από το στερεότυπο του ταλέντου και της προεργασίας ετών! Όλοι μπορούν να γράψουν αρκεί να το θέλουν πραγματικά. Η συγγραφή είναι τέχνη, η οποία προϋποθέτει τεχνική και η τεχνική μαθαίνεται κι εξελίσσεται συνεχώς.

Σκέψου διαφορετικά!    Δημιουργική Γραφή
Διαδικτυακή, δημιουργική επικοινωνία.
Η περιπέτεια της Δημιουργικής Γραφής
μπορεί να είναι μια απόλαυση για όλους!
Θες να γράψεις; Πώς θ' αρχίσεις;  Πού θα τελειώσεις;
Εμπνεύσου διαφορετικά!
Διαδικτυακά σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής! Δημιουργική Γραφή και για παιδιά!

© διαδικτυακή δημιουργική γραφή.All rights reserved.